Kookworkshop JAPAN
UMAMI & KOKUMI
4 uur glimlachen met diepte en complexiteit 130 euro p.p. all in
KLEINE JAPANSE GERECHTEN (GEEN SUSHI!)
Japanners koken totaal anders dan wij Nederlanders. Niet alleen de inrichting van onze keuken en de Japanners verschillen, maar ook de ingrediënten en de manier waarop Japanners koken en eten verschilt wezenlijk. Chef Michka zal je tijdens deze bijzondere kookworkshop leren welke kooktechnieken in Japan worden toegepast, wat umami is, hoe je dit kunt erkennen en toepassen in je eigen gerechten. Wat doet umami met de smaak en hoe kan het dat Japanse gerechten door eenvoud toch stijlvol en smaakvol zijn? Wat betekent kokumi en hoe kun je dit bereiken in je gerechten?
Tijdens deze kookworkshop gaan we bittere, zoete, zure, zoute en pittige smaken in evenwicht brengen. Klaar voor bijvoorbeeld shoyu, miso, yuzu, ponzu, sake en mirin? De tafel wordt volledig gevuld met allerlei lekkere kleine Japanse gerechtjes met vis, vlees, schelpdieren en lekkere Hoeksche groentes met een Japanse twist.
Michka leert je wat deze Japanse keuken zo bijzonder maakt, welke ingrediënten je hiervoor nodig hebt en het leukste is dat je daarna thuis wellicht vaker kleine Japanse gerechtjes op tafel zult zetten.
“Fantastische Japanse kookworkshop gehad. Wij kwamen uit Amsterdam, maar de afstand maakte niets uit. Deze workshop hebben wij als bijzonder en professioneel ervaren en we komen zeker een keer terug. Michka neemt de tijd en legt je alles heel duidelijk uit. Aanrader!”